23.03.16 - ניהול מידע אישי: מדע הדברים הדיגיטליים שלך - ד"ר עופר ברגמן

נשלח 12 במרץ 2016, 11:00 על ידי adi kidron   [ עודכן 29 במרץ 2016, 11:01 על ידי keren aridor ]
ניהול מידע אישי - מדע הדברים הדיגיטליים שלך
ד"ר עופר ברגמן - אוניברסיטת בר אילן

רביעי 23.03.16

15:45 – 17:45

בניין הפקולטה לחינוך, חדר 362

התכנסות וכיבוד קל בשעות 15:45-16:15. ההרצאה תחל בשעה 16:15.

הקלטת ההרצאה

תקציר ההרצאה
ניהול מידע אישי אדם הוא פעילות בה המשתמש שומר את פריטי המידע שלו (כגון קבצים ודוא"ל) כדי להגיע אליהם מאוחר יותר. למרות שניהול מידע אישי היא פעילות מחשב בסיסית ומאות מיליוני משתמשים מנהלים את המידע שלהם באופן יומיומי, המחקר בתחום פרץ רק לאחרונה. ההרצאה מסכמת ספר חדש על התחום שעומד לצאת בהוצאת MIT PRESS. בהרצאה אציג מחקרים אשר השוו את שיטת התיקיות המסורתית לשתי שיטות חלופיות המציעות שימוש במנועי חיפוש ובתגיות. התוצאות המפתיעות יוסברו בעזרת מחקרים חדשים המשתמשים במתודולוגיות של פסיכולוגיה קוגניטיבית ונוירופסיכולוגיה. לבסוף תוצג הגישה הסובייקטיבית-למשתמש שהיא הגישה העיצובית הראשונה שפותחה באופן ייעודי לניהול מידע אישי.

לצפייה בסרטון אודות נושא ההרצאה - לחצו כאן.

ד"ר עופר ברגמן
מהחוקרים המובילים בעולם בתחום ניהול המידע האישי. הוא כתב מעל 30 פרסומים בתחום, שהאחרון בהם התפרסם ב Scientific Reports של הוצאת Nature. ד"ר ברגמן זכה במספר פרסים ומענקי מחקר כולל שני מענקים מחברת Google. הוא מוזמן להרצות במוסדות בינלאומיים כולל MIT Media Lab, מעבדת HCI באוניברסיטת מרילנד, מעבדת המחקר של מיקרוסופט בקיימברידג' (אנגליה), והמכון הלאומי לאינפורמטיקה בטוקיו. את הספר כתב עם Prof. Steve Whittaker מגדולי החוקרים בתחום אינטראקציית אדם-מחשב בימינו וזוכה בפרס מפעל חיים מטעם ACM CHI.

Ċ
adi kidron,