סמינרי המגמה תשע"ז

"אדם, חינוך וטכנולוגיה": סמינרי המגמה לטכנולוגיות בחינוך

סדרת מפגשי הסמינר המדעי של המגמה (קוֹלוֹקְוִיּוּם) מפגישה את הסטודנטים וחברי הסגל עם מחקרים וטכנולוגיות מתקדמות, במטרה להרחיב את הידע על למידה עתירת טכנולוגיה מזוויות מבט מגוונות. למפגשים אלו מוזמנים חוקרים ממגוון אוניברסיטאות וחברות בארץ ובעולם. מפגשים אלו מתקיימים באופן קבוע בימי רביעי בשעות אחר הצהריים, אחת למספר שבועות, במהלך הסמסטרים א' ו- ב'. את הפעילות מובילים חברי הסגל האקדמי של המגמה בסיוע של דוקטורנטים.

לארכיון סמינרי המגמה

מועד המפגשים: ימי רביעי, במרחב הלמידה העתידי (LINKS FLS) בקומה 1 בבניין הפקולטה לחינוך,
15:45-16:15 - התכנסות וכיבוד קל
16:15-17:45 - הרצאה ודיון

ד"ר מריה אריסטיידו - סמינר מגמה 24.5.2017

נשלח 9 במאי 2017, 6:04 על ידי keren aridor

פרופ' לוטם פרי-חזן - סמינר המגמה - 25.1.2017

נשלח 15 בדצמ׳ 2016, 7:20 על ידי קרן ארידור

05.09.16 - Emerging trajectories in learning in a networked society - Prof. Chris Hoadley

נשלח 15 באוג׳ 2016, 1:38 על ידי עדי קידרון   [ עודכן 15 באוג׳ 2016, 1:42 ]

Keynote presentation at the 4th annual meeting of the LINKS Center:
Emerging trajectories in learning in a networked society

Prof. Chris Hoadley - New York University

שני 05.09.16

09:15 – 10:30

הטכניון, בניין הפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה, אודיטוריום קומה 1 (מתחת לקומת הכניסה לבניין)

ההרצאה תחל בשעה 09:15.

Abstract

The profound changes in how technology permits people and information to be networked have led to equally profound changes in how we learn and know in a networked society. In this talk, I discuss some of the major trends in how advances in technology are leading to qualitative shifts in learning, and some of the possible perspectives--explanatory and design-minded--that can help us understand what it means to learn or support learning, and how our ideas about knowing need to shift from an individualistic to a contextualized, socially distributed model to support collective intelligence. I propose five waves of technology-mediated learning, and argue that our design goals need to shift towards a relational model of knowledge as a form of culturally embedded empowerment.

Bio

Chris Hoadley is an associate professor in the Educational Communication and Technology Program, the Program in Digital Media Design for Learning, and the Program on Games for Learning. He has 40 years' experience designing and building educational technology, and has researched connections between technology, learning, and collaboration for 25 years. His research focuses on collaborative technologies, computer support for cooperative learning (CSCL), and design-based research methods, a term he coined in the late 1990s. He has recently completed a 3 years "on loan" position in the National Science Foundation (NSF) as a program officer in the Directorate for Education and Human Resources, Division of Research on Learning in Formal and Informal Settings, and in the Directorate for Computer and Information Sciences and Engineering, Division of Information and Intelligent Systems.

1-4 of 4