ברכות חמות לד"ר דני בן-צבי על זכייתו במלגה של האקדמיה הבריטית לשנים 2012–2014

נשלח 31 במרץ 2012, 22:11 על ידי Yotam Hod
ד"ר דני בן-צבי, ראש המגמה לטכנולוגיות בחינוך, חבר סגל בחוגים חינוך מתמטי ולמידה, הוראה והדרכה, זכה במלגה של האקדמיה הבריטית (The British Academy) לשנים 2012–2014. נושא המחקר הממומן הוא: " Children’s interpretation of graphs through active statistical modeling ".

המלגה הוענקה לדני ביחד עם עמיתיו מאנגליהProf Janet Ainley (University of Leicester)  ו- Prof Dave Pratt (University of London) על ידי האקדמיה הלאומית הבריטית למדעי הרוח והחברה (The UK's National Academy for the Humanities and Social Sciences).

תקציר המחקר

מחקר זה נועד לחבר בין שתי גישות להוראת סטטיסטיקה, שלכל אחת מהן יש יתרונות ומגבלות ניכרים. האחת – Exploratory Data Analysis (EDA) – מתמקדת בחקירה יצירתית של ייצוגים שונים של נתונים ללא שימוש בהסתברות. השנייה – Active Graphing (AG) – פותחה כדי לעזור ללומדים צעירים להבין גרפים, באמצעות שימוש בהם בתור כלים אנליטיים בזמן ביצוע ניסוי. באמצעות שילוב שתי הגישות, המחקר נועד להציע תרומה משמעותית להוראת סטטיסטיקה בבית הספר.