אנו מברכים את הסגל החדש במגמה

נשלח 19 בספט׳ 2012, 10:43 על ידי Yotam Hod
המגמה לטכנולוגיה בחינוך מברכת את ד"ר אורן גולן וד"ר שרית ברזלי, חברי הפקולטה החדשים בקהילתנו. אנחנו בטוחים שהתרומה של שני החוקרים החדשים והמבטיחים למגמה שלנו, לחוג, לפקולטה לחינוך, תהייה אדירה. ד"ר גולן וברזילי ייקחו חלק פעיל בקהילתנו – בתפקיד מרצים, חוקרים ועוד... אנו מעודדים אתכם להכיר את שני חברי הסגל האיכותיים!

ד"ר אורן גולן הוא מרצה בפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה בחוג ללמידה, הוראה והדרכה, ובחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך. גולן סיים את עבודת הדוקטורט בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה חברתית באוניברסיטה העברית בירושלים (ניתן להורדה בבלוג שלו http://cyber-youth.blogspot.com/). הוא זכה במלגות בתר-דוקטורט ובמלגת פולברייט בזיקה לאוניברסיטת נורת'ווסתרן ואוניברסיטת ניו יורק (NYU). תחומי המחקר שלו כוללים את חקר תרבויות האינטרנט והמדיה החדשה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה של הנעורים, חינוך בלתי פורמלי, ידידות, אמון, יזמות, ולאחרונה – דת ויהדות בעידן הדיגיטלי בארה"ב ובישראל.

ד"ר ברזלי למדה לתואר ראשון בפילוסופיה באוניברסיטת תל-אביב ולתואר שני ושלישי בחינוך באוניברסיטה העברית. תחומי ההתמחות שלה הם גישות כלפי ידע, חשיבה מסדר גבוה ולמידת חקר בסביבות דיגיטליות, מטקוגניציה ולמידה, למידה מבוססת משחק ועיצוב משחקי למידה. בעבר, ניהלה ד"ר ברזלי את מחלקת הפיתוח הפדגוגי של עמותת סנונית לקידום החינוך המתוקשב ויזמה והובילה את פיתוחן של סביבות למידה מקוונות רבות.

בשנת תשע"ג, תלמד ד"ר ברזלי את הקורסים "חושבים עם מחשבים: פיתוח כישורי חשיבה בעידן הידע", "למידה ממולטימדיה תאוריה , מחקר ויישום" (קורס מקוון במלואו) ו"משחקים דיגיטליים ולמידה". הקורסים ישלבו למידה של תיאוריות מרכזיות, הכרות עם סוגיות עדכניות הנמצאות בחזית המחקר ופעילות סדנאית שתאפשר ליישם, הלכה למעשה, את הידע הנרכש ולהעמיק בו.