נצרת עילית זכתה בפרס הצטיינות ממשרד החינוך בהטמעת תכנית התקשוב הלאומית

נשלח 15 בפבר׳ 2012, 3:57 על ידי איילת בכר   [ עודכן 28 בפבר׳ 2012, 9:54 על ידי Yotam Hod ]
שר החינוך גדעון סער העניק את הפרס לראש העיר שמעון גפסו, בטקס חגיגי שהתקיים השבוע בהשתתפות צמרת משרד החינוך.

נצרת עילית זכתה בדירוג הגבוה ביותר של וועדת הפרס, וגברה על למעלה מ 100 רשויות שהשתתפו בתחרות: "זה כבוד גדול שמצטרף לרשימה מפוארת של הישגי החינוך בעיר" אמר ראש העיר שמעון גפסו

(הכתבה תפורסם במקומונים בסוף השבוע)

טקס הענקת הפרס התקיים ביום שלישי השבוע במוזיאון ארץ ישראל במעמד שר החינוך גדעון סער , מנהלת מחוז הצפון ד"ר אורנה שמחון וראש מינהל למדע וטכנולוגיה ד"ר עופר רמון.  נצרת עילית יוצגה על ידי  ראש העיר שמעון גפסו, מ"מ מנהל אגף החינוך בוריס ברודסקי ומנהלת מידע ופיתוח, מירב ששון – אמויאל.  "ההצלחה של מערכת החינוך בטווח הארוך תהיה בחיזוק המעמד המקצועי של המורה וחיזוק ביה"ס כדי שלא יהיה מנותק מהעולם המודרני" אמר שר החינוך גדעון סער.

לוחות חכמים בכל בתי הספר בעיר

פרס מצוינות בתקשוב מוענק זו שנה ראשונה במסגרת התכנית הלאומית להטמעת מערכת החינוך למאה ה 21 . נצרת עילית נחשבת חלוצה בתחום ונמנית עם הרשויות הראשונות בארץ שהצטיידו בלוחות חכמים . מחשוב חדיש  שלווה בהשתלמויות והכשרה למורים מיקם  את מערכת החינוך בעיר בראש החזית הטכנולוגית. "כל בתי הספר בעיר מרושתים בלוחות חכמים ,כשלמעלה מ 100  לוחות פועלים בכיתות האם ,שיעורים מתוקשבים הם חלק טבעי משגרת הלימודים" אומר מ"מ מנהל אגף החינוך בוריס ברודסקי.

מחשבים ניידים לכל המורים ביסודיים

במסגרת התכנית, צוידו כל המורים בבתי הספר היסודיים בנצרת עילית, במחשב נייד ובכל בית ספר הותקנו מעבדות מחשבים גדולות :"אם בתחילת הדרך עבדנו עם טכנאי מחשבים אחד ,היום אנחנו עובדים עם ארבעה טכנאים והיד עוד נטויה " אומרת מנהלת תחום מידע ופיתוח , מירב ששון – אמויאל.

900 שעות השתלמות למורים

בבתי הספר היסודיים בנצרת עילית פועל בהצלחה פרויקט "סיסמה לכל תלמיד" :"בכל בית ספר מועסק מטמיע לתכנית והפרויקט כולו זוכה  לתמיכה מלאה של הנהלת המיזם בראשות המנכ"לית מגי אסייג, מנהל תקשוב צפון, אריאל שגיא  והמנהל היישובי ניצן חורי "

פרויקט התקשוב כולו כמו שאר הפרויקטים באגף החינוך ,פועל בכפיפות לראש מנהל חינוך וקהילה צילה לוי שנייר . בין מייסדיו של הפרויקט ,מנהל אגף החינוך לשעבר דני גילדין  ושותפים לו גם אנשי המחשוב בעירייה, מנהל תחום המחשבים עופר וקיים ואיש המחשבים יורם כהן :"בארבע השנים האחרונות הוקדשו כ 900 שעות לפיתוח מקצועי של עובדי הוראה . מדובר בהשקעה אדירה שהתאפשרה בין היתר בזכות הסיוע שקיבלנו ממרכז פסג"ה שהוביל את הפרויקט בניהולה של איריס סער ."

מחשב נייד לכל תלמיד בכיתות האנגלית

להצלחה שותפה גם הקהילה היהודית מעבר לים . קהילת דטרויט ,במסגרת  פרויקט "קדימה למדע" של שותפות  גליל מרכזי  תרמה את חלקה באמצעות מימון תכנית מיוחדת לשדרוג כתות אנגלית והתקנת לוחות חכמים . במסגרת התכנית נרכשו מחשבים ניידים לשימוש כל תלמיד בכיתות ללימוד אנגלית בשלושה בתי ספר  יסודיים :"ארבל" , "כרמל", ו"גולן" .

בונים מנהיגות הוראה טכנולוגית

בנצרת עילית פועלת זו שנה שנייה תכנית ייחודית ללימודי תואר שני למורים המתגוררים בעיר  . התכנית  "ערים דיגיטליות" בהובלת חברת "סיסקו" , אוניברסיטת חיפה ,עיריית נצרת ועיריית נצרת עילית  נועדה להכשיר מנהיגות הוראה טכנולוגית וחדשנית בבתי הספר ובקהילה . בנוסף ,פועלת בבית ספר יסודי "יודפת" פלטפורמת הוראה דיגיטלית הכוללת כלים לניהול הוראה , למידה והערכה בכיתה ומחוצה לה. בתכנית זו הלמידה מתבצעת באמצעות מחשבים ניידים בלבד.

הפרס מצטרף לרשימת הישגים מפוארת בחינוך

פרס המצוינות בתקשוב מצטרף  לרשימת הישגי מערכת החינוך בנצרת עילית: בי"ס יסודי "כסולות" זכה לפני כחודש בתואר בית ספר מצטיין במחוז הצפון ומועמד פרס החינוך הארצי. תלמידי  בית ספר תיכון אורט "אלון" זכו לאחרונה בתחרות האורטיאדה (אולימפיאדת ידע וטכנולוגיה) של רשת "אורט") , בית ספר תיכון "שרת" עלה לגמר בתחרות בית  הספר המצטיין של רשת "אורט", בבית ספר תיכון  ממ"ד "בית רבקה" נרשמו השנה 90 אחוזי הצלחה בבחינות הבגרות והישגים נוספים נרשמו גם לבתי הספר היסודיים: "כרמל", "גולן", "גלעד", "גלבוע", "נטופה", "יודפת", "קשת" "עצמון" ו"ארבל" "ההשקעה בחינוך הוגדרה על ידי כיעד עירוני ראשון במעלה וכנגזרת מכך הוגדרו היעדים והתכניות" אמר ראש העיר שמעון גפסו לדבריו  "את הפרסים וההישגים ברמה המחוזית והארצית יש לזקוף  לזכות עובדי מערכת החינוך שעושים עבודה נפלאה ומביאים , יחד עם התלמידים, כבוד גדול לעיר ולתושבים".